FOTOGRAFSKA DELAVNICA Z MARKOM SAMCEM

Fotografska delavnica se mi je zdela zabavna in hkrati poučna. Naučil sem se veliko nasvetov za boljše fotografije, predvsem glede kompozicije in portretne fotografije. Predvsem bi izpostavil to, da si Marko vzel čas za vsakega in tako vsakemu pomagal z nasveti.
Matic

Delavnica mi je bila izjemno zanimiva, saj je bila razdeljena v tri različne sklope, ki so se med seboj dopolnjevali, pri vsem tem pa je Marko odlično odigral svojo vlogo. Vzel si je čas in se posvetil vsakemu posebej, kar pa je, po mojem mnenju, vsakemu pomagalo bolje razumeti svoje napake in videti, v katero smer se še lahko razvije.
Špela

Fotografska delavnica mi je bila zelo všeč predvsem zato, ker ni bila samo teorija, ampak smo jo podprli s prakso in kasneje pokomentirali naše izdelke, tako da smo videli, kje se lahko izboljšamo ter nadgradimo svoje znanje in predvsem, kje delamo napake. Osebno sem pričakoval večji odziv, več udeležencev, vendar smo bili dovolj majhna skupina, tako da se je predavatelj lahko vsem posvetil, svetoval in pomagal.
Jure

Pri fotografiji ni bližnjic, ampak minula fotografska delavnica z Markom mi je pomagala k boljšemu razumevanju fotografije. Tako teoretični kot praktični del sta me naučila razmišljati o kompoziciji, o svetlobi, o pripovedi fotografije. Celoten vikend je bil odličen in bi ga toplo priporočala vsem.
Monika

In kaj je o sami delavnici povedal Marko?
Bilo je prijetno, bilo je poučno, bilo je izkustveno. Začetno tremo smo prebili s kratkim uvodom v fotografijo s tehničnege in vsebinskega vidika, pogledali smo opremo in se odpravili na teren nabirati praktične izkušnje. Sledil je pregled fotografij, ki smo jih zajeli. Ob njih smo zaznavali dobre elemente in identificirali tiste, ki bi jih bilo možno še izboljšati. Udeleženci so na delavnici sodelovali zelo zavzeto, kar me zelo veseli, saj sta ravno lastna motivacija in pripravljenost učenja najbolj pomembna pri razvoju potenciala v vsakemu izmed nas. Na delavnici smo se imeli super in se veselim ponovitve.

Od petka, 9. oktobra in do nedelje, 11. oktobra je v Šmarju potekala fotografska delavnica pod vodstvom Marka Samca. V prvem dnevu so udeleženci spoznali in obnovili teoretični del fotografije in kompozicije. Sobotno vreme so izkoristili za fotografiranje v naravi in za studijsko fotografiranje, v nedeljo pa je sledilo komentiranje nastalih fotografij in napotek za vnaprejšnje ustvarjanje. Več utrinkov z delavnice si lahko ogledate v fotogaleriji.

1-IMG_0288